Käsihygienia ja terveys

Käsihygienialla tarkoitetaan käsien pesemistä saippualla ja vedellä tai käsien desinfiointia viruksia tappavalla valmisteella. Tutkimusten mukaan ihmiset koskettelevat huomaamatta kasvojensa aluetta, suuta, silmiä tai nenää keskimäärin muutaman minuutin välein. Näin käsissä mahdollisesti olevat virukset voivat päästä limakalvoille ja aiheuttaa sairastumisen.

CÄET-hygieniapiste muistuttaa ja auttaa huolehtimaan käsihygieniasta kaikkina vuodenaikoina.

Järjestämällä helpon tavan puhdistaa kädet, työnantaja tekee henkilökunnalleen palveluksen, joka vähentää sairaslomia ja lisää työhyvinvointia sekä työssä viihtymistä.

Haittojen pysäytys jo ovelle

CÄET-hygieniapisteet asetetaan toimitiloihin ulko-ovien välittömään läheisyyteen.

Kaikki desinfioivat kätensä sisään tullessaan, jolloin käsissä kulkevat bakteerit ja virukset pysäytetään ennen kuin ne ehtivät levitä tiloissa.

CÄET-hygieniakonseptilla organisaatio vähentää sairaspoissaoloja, niistä aiheutuvia kustannuksia sekä parantaa työhyvinvointia. Jokaisen toimihenkilön työpisteelle tulee lisäksi pöytäyksiköt käsihuuhdetta ja aloe vera -voidetta, joilla edelleen tehostetaan käsihygieniaa ja huolehditaan käsien kunnosta.

Miksi CÄET-konsepti?

Fennopoint Oy tarjoaa kokonaisvaltaisen käsihygieniakonseptin. Terveyttä ja hyvinvointia vaarantavat bakteerit ja virukset pysäytetään jo työpaikan ulko-ovella.

Konseptin keskeisimmät hyödyt ovat:

• nopea ja helppo asennus sekä käyttöönotto

• hygieniapisteet kulkuväylillä ja työpisteissä

• terveyshaittojen ennaltaehkäisy

Sairaspoissaolojen kustannukset

Sairaspoissaolot muodostavat organisaatioille ylimääräisiä kuluja. Tutkimusten mukaan sairaspoissaolojen kustannus on noin 5 % kokonaispalkkakuluista.

Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Jos yrityksen kokonaispalkkakulut sivukuluineen ovat 500 000 euroa vuodessa, on sairaspoissaolojen aiheuttama välitön kustannus 25 000 euroa vuodessa. Tähän on monissa tapauksissa lisättävä myös toteutumattoman työpanoksen arvo tai sijaisen palkka. Valtaosan työtekijöiden poissaoloista aiheuttavat flunssat ja muut lyhytaikaiset sairaudet.

Käsihygienia onnistumisen ytimessä

Hyvä käsihygienia eli käsien huolellinen pesu ja desinfiointi sekä säännöllinen ihovoiteen käyttö on tehokkain tapa estää erilaisten tautien leviämistä ja näin suojata sekä itseä että lähimmäisiä.

Mistä konsepti sai nimensä?

Isossa osassa Suomea aina eteläkarjalasta pohjoispohjanmaalle ulottuvalla alueella mukaan lukien savo, kädet ovat olleet ”käet”. Asiasta löytyy monenlaista huulenheittoa, kuten mm. ”Miksi käet ei enää kuku Karjalassa? – No kun evakot tuli sieltä käet taskussa!”

Käet siis ovat kädet ja sitä kansainvälistettiin ”C” -kirjaimella, jolloin saatiin luonteva, monilla kielillä helposti taittuva sana, joka itsellään ei tarkoita mitään erityistä – muuta kuin meille Suomalaisille.

Pidetään ne CÄET puhtaana ja pysytään terveenä!